Home>>Ngjarje>>Gruaja që lindi 10 foshnje përnjëherë, thyen rekordin botëror Guinness
Ngjarje

Gruaja që lindi 10 foshnje përnjëherë, thyen rekordin botëror Guinness

vLindja e një fëmije është një nga ndjenjat më të lumtura për çdo nënë. Ju duhet të keni dëgjuar shumë herë që gratë lindin binjakë ose treshe. Por a keni dëgjuar për një grua që lindi 10 foshnje në të njëjtën kohë? Sado që është një ndjenjë e madhe të bëhesh nënë, lindja nuk është një përvojë pa dhimbje. Kjo grua nga Afrika e Jugut mbante dhjetë fëmijë në barkun e saj menjëherë dhe më pas i lindi në mënyrë të sigurt. Gruaja me emrin Gosiame Thamara Sithole lindi shtatë djem dhe tre vajza, sipas raportit në Pretoria News.
Sithole ka thyer rekordet botërore të Guinness për shumicën e fëmijëve të lindur në një lindje të vetme për të mbijetuar gjithashtu. Burri i Sithole i tha Pretoria News se mjekët kishin zbuluar tetë foshnje gjatë skanimeve, por gruaja solli dhjetë të hënën në mbrëmje. Sithole theu rekordin i cili ishte vendosur më parë nga Halima Cisse e cila lindi nëntë fëmijë në Marok muajin e kaluar.

Sithole më parë kishte lindur binjakë të cilët tani janë gjashtë vjeç. Ajo gjithashtu zbuloi se lindja e fëmijëve ishte e natyrshme. Në një shënim të lidhur, Nadya Suleman aktualisht mban Rekordet Botërore Guinness për lindjen e shumë fëmijëve në një lindje të vetme për të mbijetuar. Ajo lindi gjashtë djem dhe dy vajza në California, SH.B.A., në 2009.

Në uebfaqen e Rekordeve Botërore të Guinness thuhet, “Tetëkëmbëshat Suleman janë vetëm grupi i dytë i plotë i oktupleve që kanë lindur të gjallë në Shtetet e Bashkuara dhe, një javë pas lindjes së tyre, tejkaluan nivelin e mëparshëm të mbijetesës në të gjithë botën për një seri të plotë oktpletësh të vendosur nga Oktplet Chukwu në 1998. ”

Disa javë më parë, një grua marokene me emrin Halima kishte thurrur një rekord duke lindur nëntë fëmijë, dhe tani kjo grua e Afrikës së Jugut ka shumë të ngjarë të ketë thyer rekordin e Halimës duke lindur dhjetë fëmijë./alsat/supergrate.net/