Home>>Shtëpia>>Ujitini bimët me këtë përbërës: Do të lulëzojnë bimët që nuk e keni ditur se kanë lule
Shtëpia

Ujitini bimët me këtë përbërës: Do të lulëzojnë bimët që nuk e keni ditur se kanë lule

Ja një truk i kopshtarëve më të suksesshëm:

Nëse i ujisni lulet me këtë përbërës, do të habiteni kur bimët që nuk e keni ditur që kanë lule do të fillojnë të lulëzojnë.

Kopshtarët gjithmonë i ushqejnë lulet kur kanë sythe. I ushqejnë me vaj ricini, që i bën lulet të harlisen dhe zgjasin më shumë. Gjithashtu ngjyrat e luleve bëhen më intenzive.

Mbushni një shishe me një litër ujë në temperaturën e dhomës dhe shtoni 1 lugë gjelle vaj kastori. Pastaj mbylleni fort dhe tundeni. Vaji i kastorit duhet të “zbërthehet” në grimca të vogla dhe të përzihet mirë me ujë në mënyrë që bimët të mos digjen.

Menjëherë pas shkundjes, ujisni lulet, duke u siguruar që vaji të mos ndahet nga uji.

Nëse bima lulëzon një herë në vit, ju e ujisni vetëm me këtë kombinim një herë në vit! “Nëse bima lulëzon gjatë gjithë kohës, atëherë ujitet një herë në muaj.”/supergrate.net/