Home>>Për gratë>>Pas bluzës së bardhë të anestezistes, shënjueses së ndërgjegjes: në dhimbje kur sheh dhimbjen e grave
Për gratë

Pas bluzës së bardhë të anestezistes, shënjueses së ndërgjegjes: në dhimbje kur sheh dhimbjen e grave

Një anesteziste tregon atë që shihet në sallën e operacionit. Pas mashtrimit të narrativës dominuese, qëndron dhimbja e grave të shkatërruara nga lindja e asistuar dhe aborti.

Marrë nga rubrika periodike “Gratë nën Kryq”.

E dashur Rachel, po përpiqem të të shkruaj, atë që të përmenda me nxitim me zë, ca kohë më parë. Unë jam anesteziste në një spital mjaft të madh dhe gjithashtu kujdesem për zonën nënë-foshnje. Unë marr pjesë në operacionet cezariane, induksionin e lindjes, të gjithë pjesën që ka të bëjë me PMA (lindjen e asistuar mjekësore) dhe ndërprerjet e shtatzënisë.

“Magjia” mizore e MAP

MAP është një pjesë halucinuese e punës sime: gratë tërhiqen t’u nënshtrohen procedurave të forta emocionale dhe fizike, pa asnjë garanci. Kolegët kryejnë këto “magji” që më në fund duhet t’i bëjnë gratë nëna, ndonjëherë dyshuese për të treguar aftësinë e tyre.

Përqindja e grave që humbin foshnjën ose fëmijët e tyre gjatë shtatzënisë është shumë e lartë dhe atëherë ju shihni skena që nuk do t’i dëshironit kurrë: nëse një nënë që humbet fëmijën e saj natyrshëm gjatë shtatzënisë, është e shkatërruar, një nënë që pas muajsh tentativash për të mbetur sërish shtatzënë pasi ka vënë në krizë martesën, punën, miqësitë e saj – humbet një fëmijë pas një tjetër përpjekjeje artificiale, ajo asgjësohet.

Nëse nuk shkon mirë, është psikologu

Për kolegët gjinekologë, në atë pikë, “topi” kalon te psikologët, por pyes veten nëse kanë thënë ndonjëherë që përqindjet ishin vërtet kundër asaj gruaje, nëse ia kishin shpjeguar ndonjëherë të vërtetën… Tani, me heterologun (ose kur përdoret ovociti i një gruaje tjetër, madje edhe gratë tashmë në moshën e menopauzës mund të bëhen nëna, ata mund ta realizojnë (shumë infertilitete janë të lidhura fiziologjikisht me të ashtuquajturën ” vezore rezervë ” e cila zvogëlohet nga mosha tridhjetë vjeç, pastaj duke shfrytëzuar ovocitet e grave që i kanë shitur zgjidh problemin e kufijve të moshës).

Sidoqoftë, pyes veten se cili është qëllimi për të lindur një fëmijë kur e dini që rrezikoni të mos jetoni adoleshencën e tij thjesht sepse do të jeni e moshuar … Ata ndoshta e imagjinojnë veten e tyre përgjithmonë duke mbajtur një fëmijë të porsalindur. Nuk kam ide. Si nënë, megjithatë, pyes veten nëse bëjmë gjithçka që është e mundur për të ndihmuar gratë të jenë nëna kur natyra do të na siguronte.

Në sallën e operacionit mund të shihni se çfarë është aborti

Sidoqoftë, në mënyrë absurde, kur gjithashtu punoja në sallën e operacionit për ndërprerjet e shtatzënisë, shumë gra të reja që u paraqitën nuk e kuptuan që ajo moshë kalon, gjithashtu dhe mundësia.

Ndër të tjera, në lidhje me këtë, ndalova së punuari: herët e fundit kur hyra në atë sallë operacioni duhet të kërkoja nga OSS të mbulonin bidonët që thithin përmbajtjen e mitrës, me një pecetë pambuku. Nuk mund ta duroja më atë vizion. Dhe pastaj, i kuptoj të gjitha situatat: aborti, në fund të fundit, është një mundësi që shteti ofron. Sidoqoftë, kjo është një emergjencë, një zgjidhje ekstreme. Unë kam dëgjuar gratë që tashmë janë shtrirë në shtratin e operacionit duke thënë, se ato ishin aty, sepse pilula shëndosh, sepse nuk ishte koha të bëhej nënë, sepse … shiko … arsye absurde.

Sepse zgjodha kundërshtimin e ndërgjegjes

Kështu që vendosa kundërshtimin e ndërgjegjes. Kur më the se ka nga ato donin të dilnin nga spitali, spontanisht u përgjigja se duhej të shkonin për të shpëtuar jetën e njerëzve, për t’i operuar ata … sepse nëse të gjithë ne dalim nga spitali, brenda… mbeten pak.

Megjithatë, pak prej tyre garantojnë që një grua mund të abortojë sepse nuk dëshironte të përdorte prezervativ. Dhe pastaj, nga ana tjetër, pothuajse gratë 50-vjeçare shpresojnë të bëhen nëna. Por dreq!! Çfarë janë fëmijët? Kukulla? Po sikur fëmija të jetë i sëmurë? Sugjerimi është që ta ndërpresë atë barrë! Por a mund ta bësh këtë? Më falni nëse përjashtohem. Unë rekomandoj anonimitetin. Shpresoj të mbaj mend gjithçka. V.

Faleminderit V. Nuk është e lehtë, imagjinoj, të thuash disa gjëra që shkojnë kundër një sistemi. Të falenderoj që je e sinqertë. Në mënyrën time të vogël, nuk mund të mendoj për këto gra, për shëndetin e tyre. Ato që punojnë në konsultore, e dinë nëse do të ketë lindje apo aborte, dhe, nga ana tjetër, kush lufton për të pasur shtatzëni që nuk vjen ose ndërpritet? Nuk e di.

Nëse do të jetonim në një vend ku të kishte vërtet liri të mendimit dhe mendimit, shteti duhet gjithashtu të sigurojë operatorë në dispozicion të atyre që abortojnë ose kërkojnë të kenë një shtatzëni jashtë trupit pa mundur të kenë një fëmijë në krahët e tyre, dhe atëherë vuajnë nga dhimbje mendore, shpesh shumë të rënda. Por ne nuk jemi një vend i ndershëm nga pikëpamja shëndetësore: thjesht lexoni në faqen e Ministrisë, pjesa që lidhet me Metodat Natyrore: Ogino-Knauss, gjëra të kohërave të tjera, përmendet akoma. Kjo është pandershmëri.

Për të mos përmendur shfrytëzimin e varfërisë së grave që shesin vezoret e tyre. Si ato – ju kujtohet, folëm për to verbalisht – që “shesin” mitrën. Po si – me të drejtë thoni – dhuroni një fëmijë? Përpos solidaritetit (po u referoheshim atyre që thonë se mitra e marrë me qira mund të jetë solidaritet)! Unë jam mbështetëse nëse ju ndihmoj të jetoni infertilitetin tuaj, jo nëse ju lejoj të bëni një abort kur të doni, madje edhe nëse ju shpërbëj fizikisht dhe psikologjikisht me riprodhimin e asistuar, e as – shumë më pak – duke blerë një fëmijë./revistapsikologji/supergrate.net/