Home>>Për gratë>>Mbi bukurinë e vërtetë, industrinë e bukurisë dhe përpjekjet e vazhdueshme të grave për t’u dukur të bukura..
Për gratë

Mbi bukurinë e vërtetë, industrinë e bukurisë dhe përpjekjet e vazhdueshme të grave për t’u dukur të bukura..

Vajza, bukuria e vërtetë buron nga brenda!

Ndërsa shfletoja një revistë jo dhe shumë kohë më parë, një citim më tërhoqi vëmendjen. Unë e ndava atë dhe e vendosa tek pianoja në dhomën e familjes sime. “Bukuria nuk është një vështrim, është një ndjenjë.” Si një anëtar i brezit popullor dhe puntor, plakja dhe bukuria është bëre nje bisedë e madhe në botën time këto ditë. Ndonjëherë një përkujtim kaq i dukshëm e i butë si ky mund të shkon shumë larg!

Miliarda dollarë (13.5 miliardë dollarë vetëm në SHBA në vitin 2015), janë shpenzuar çdo vit në procedurat kozmetike në emër të largimit të procesit të pashmangshëm dhe natyror që qeniet njerëzore kanë për qëllim të përjetojnë. “Plakja” është bërë një fjalë e tmerrshme. Këto procedura nuk janë të rezervuara për gratë e moshuara, pasi gratë më të reja po bëjnë “prekjet”, për të shmangur bukurinë e qenësishme që fitojmë gjatë plakjes. Këta numra nuk përfshijnë as tregun e produkteve kozmetikë që vazhdon të premtojë rezultate për “mosha sfiduese”.

Pyetja për mua është PSE? Çfarë i shtyn gratë të shpenzojnë kaq shumë para në përpjekje për të ruajtur bukurinë e tyre rinore, kur shumë shpesh rezultatet i bëjnë ato të duken si një version “joreal” i ish-it të tyre? (Po të qenit i sjellshëm.) A besojnë vërtet gratë se bukuria e jashtme buron nga brenda? Artikujt e mi mbi ripërcaktimin e bukurisë dhe plakjes hulumtojnë hijshëm këtë temë, ashtu si përvojat e mia personale të ndara në librin tim “Rrëfimet e te rebeluarve gjatë moshës së mesme”.

Gratë kanë fuqinë

Nëse marrim parasysh që gratë përbëjnë 7 trilionë dollarë në shpenzime të konsumatorit dhe biznesit në Shtetet e Bashkuara dhe gjatë dekadës vijuese, ato do të kontrollojnë dy të tretat e pasurisë së konsumatorit, ne shohim sa të fuqishme jemi, ne grate, po në të vërtetë. Dhe gratë marrin ose ndikojnë në 85 % të të gjitha vendimeve të blerjes, dhe blejnë mbi 50 % të produkteve tradicionale mashkullore, duke përfshirë automobila, produkte për përmirësimin e shtëpisë dhe elektronikë të konsumit.

Për shkak të kuriozitetit tim rreth kësaj teme, ndoshta nuk është për t’u habitur që dy burra me prejardhje shumë të ndryshme, u shfaqën kohët e fundit në jetën time. Burrat që marrin një qëndrim për gratë që të jetojnë bukurinë e tyre autentike – pra nga brenda-jashtë. Kush do ta imagjinonte ndonjëherë që një ish-avokat i i qytetit të New York-ut, tani një drejtor krijues dhe një feminist i përjetshëm dhe një ish-francez i cili kaloi vite si ekzekutiv në Visa dhe Microsoft me një libër, “Magnifique Inside & Out,” të bëjë ai për gratë, diçka që unë e pyes veten një kohë të gjatë: pse nuk po e bëjnë gratë këtë për veten e tyre?

Bukuria shkëlqen nga brenda

Gratë dhe Vetëbesimi- Bisedat kulturore të sotme sillen rreth bukurisë që shkëlqen nga brenda-jashtë. Ne e dëgjojmë këtë gjatë gjithë kohës. Bëhu vetja jote autentike. Qëndroni në fuqinë tuaj. Megjithëse kjo duket të jetë bukuria e vërtetë, për gratë, ndikimi i asaj që ato kanë parë që në moshë të re ende i bën ato të përpiqen të arrijnë një standard jorealist që media i ka ushqyer me forcë dhe u ka përcaktuar atë si dicka të bukur.
Bota e korporatave, e fuqizuar tradicionalisht nga burrat, vazhdon të godasë gratë në thelbin e pasigurive të tyre, ku ato gjithnjë ndiejnë se diçka po u mungon, ose nuk janë të mjaftueshme. Në fakt, 91 % e grave thonë se reklamuesit nuk i kuptojnë aspak!
Çfarë është me të vërtetë e rëndësishme për gratë?
Njihuni me Jonathan Pillot, feminist, i cili si shkrimtar, regjisor , dhe tregimtar u ofron grave mundësinë për të folur për atë gjë që është më e rëndësishmja për to. Përmes projekteve që ai po inkubon, si “Project Curly /, dhe Smart + Dirty” ai është tejet i përkushtuar t’i sjellë gratë së bashku në komunitet duke folur rreth temave që janë të afërta dhe të dashura për zemrat e tyre. Asnjë temë nuk është jashtë kufijve dhe përvoja e tij është se gratë dëshirojnë një vend të sigurt për të bërë këto biseda dhe për t’u dëgjuar në të vërtetë. Bisedat tona konfirmojnë se ka burra që “marrin” gratë saktësisht siç jemi ne. Burrat që janë “gra edukatore”, duke përqafuar gratë si të barabarta, duke i inkurajuar ato të shohin bukurinë e tyre unike dhe të njohin që bukuria vjen në të gjitha format dhe madhësitë.

Eksperti i korporatave është “Magnifique”(e mahnitshme)

Ndërsa prisja që telefoni të lidhej në telefonatën time me Bruno Gralpois, unë buzëqesha ndërsa luante “La Vie En Rose nga Louis Armstrong”. Bruno ka pasur një karrierë të mrekullueshme si ekspert i markës në korporatën Amerikane dhe disa vjet më parë ishte ftuar të ishte gjyqtar për kualifikuesin e konkursit shtetëror për “Miss USA” për Idaho dhe shtetin e Washingtonit, ku ai jeton aktualisht. Si shumë prej nesh, Bruno kishte ndoshta një ide të vjetëruar për atë që do të gjente duke gjykuar një konkurs bukurie: garuesit që janë të rinj dhe të bukur për syrin, me mbase jo më shumë se kaq. Befasia e tij ishte diçka që ai thotë se francezët e kanë përqafuar prej kohësh – gra që janë të bukura për syrin dhe zemrën.

Kjo përvojë nxiti një interes për të hulumtuar më shumë rreth grave dhe bukurisë. Ai nisi një udhëtim për të intervistuar ekspertë në fushat e shëndetit, të ushqyerit, bukurisë dhe fitnesit, për të zbuluar atë që kontribuon në bukurinë e përgjithshme të një gruaje. Ai ishte i vendosur të eksploronte atë që vërtet përcakton bukurinë dhe të ndajë gjetjet e tij me të tjerët në një libër. Mbi të gjitha, fjala franceze “magnifique” do të thotë “e mrekullueshme, e shkëlqyer, e lavdishme, “. Të gjitha gjërat që gratë mund, por jo gjithmonë, t’i zotërojnë për veten e tyre.

Pse gratë nuk e shohin veten tërheqëse?
Syri i gruas duke parë bukurinë e saj- Teksa kemi folur për zbulimet e tij mjaft të hapura për shikimin, ai pyeti me theksin e tij simpatik francez: “Nëse sot hyni në një dhomë të mbushur me 25 gra, sa prej tyre mendoni se e shikojnë veten tërheqëse? Një. E saktë pra , vetëm një ”. Edhe pse nuk isha befasuar, e komentova se kjo ishte mjaft e trishtueshme për mua të dëgjoja. Ai ra dakord dhe vazhdoi, “Ky nuk është as trillim ose një fenomen i izoluar. Shumica e grave nuk arrijnë ta gjejnë veten të bukur – dhe ne jemi mësuar me këtë realitet të trishtuar. ” Pastaj shtoi që në studimin global të “Dove Campaign for Real Beauty”, rezultatet tregojnë se vetëm 4 % e grave e shohin veten të bukur dhe se ankthi për pamjen fillon që në moshë të hershme. Pra, gra dhe burra, çfarë mund të bëjmë të gjithë për ta zhvendosur këtë?

Ajo që meshkujt e shohin të bukur

Hulumtimi i Brunos për gratë dhe burrat nga një gamë e gjerë moshash, etnish dhe prejardhjesh, zbuloi disa gjetje interesante që ai ndan në libër. Si për gratë ashtu edhe për burrat, gjëja numër një që e bëri dikë të bukur ishte një qëndrim pozitiv. Duke dëgjuar këtë mendova, “kohët me të vërtetë po ndryshojnë”. Më befasoi, pasi kurrë nuk do ta kisha imagjinuar se burrat do të vendosnin një qëndrim pozitiv përpara pamjes së një gruaje.

Dy gjërat e tjera për burrat ishin, një grua me një fytyrë të bukur dhe një grua e zgjuar. Ideja që një burri pëlqen një grua të zgjuar është interesante dhe shumë më ndryshe se përvoja ime kur isha i ri. Ne bëmë shaka, “Ndoshta kjo është arsyeja pse dikush si George Clooney u martua me një grua të bukur dhe të zgjuar.” Epo ndoshta! Më kujtoi Jonathanin duke thënë “Për mua, i zgjuari është gjithmonë i pari!” Gra, a po dëgjoni?

Për gratë, gjërat ishin pak më ndryshe. Numri dy për gratë ishte besimi, me numrin tre, një trup i shëndetshëm. Uau, kohët me të vërtetë kanë ndryshuar! Për mua që jam rritur në epokën kur “Lëvizja Çlirimtare e Grave ose Feminizmi lindi, është inkurajuese.

Fushata gjurmuese

Bruno zbuloi se gratë për nga natyra janë perfeksioniste. Nuk ka asnjë surprizë atje. Dhe se mbi 90 për qind e grave dhe burrave janë tepër kritikë ndaj vetes në sajë të presionit të perceptuar të kolegëve të jashtëm dhe një theksi të bukurisë së jashtme. Të dy Jonathan dhe Bruno bien dakord që kultura jonë është ende e fiksuar me bukurinë e jashtme, të dy duke e lavdëruar “Dove” për fushatën e saj të suksesshme, e cila hapi bisedën rreth fuqizimit të grave që, sipas fjalëve të mia, të “zotërojnë veten” për atë që ato janë.

Duke qenë baballarë të vajzave, Jonathan (i një 23-vjeçare) dhe Bruno (i një 18-vjeçare), si dhe i djemve, të dy janë të përkushtuar që të jenë në ballë të lëvizjes që zhvendos perceptimet e shoqërisë kështu që gratë njohin dhe rizbulojnë bukurinë e tyre. Nga brenda-jashte. Secili burrë që e bën këtë në mënyrën e tij, duke ndjerë një detyrim për të kontribuar në krijimin e një bote tjetër për gratë dhe burrat. Faleminderit të dyve për qëndrimin dhe mbështetjen e grave ndërsa njohim dhe shprehim plotësisht bukurinë që jeton brenda të gjithëve.

Pozitiv/e + i/e zgjuar, si një model i ri i bukurisë

Pra, nëse një qëndrim pozitiv + të qenit i zgjuar është një model i ri për bukurinë, (bukuria nga brenda-jashtë), pyetja ime është se çfarë i shtyn gratë të vazhdojnë të shpenzojnë miliarda dollarë për tu dukur bukur nga jashtë? Do të doja të dëgjoja mendimet tuaja. Ju lutem bashkohuni me mua, Jonathan dhe Bruno, për t’u njohur me “The beauty- Inside-Out”.

Bukuria me të vërtetë fillon brenda dhe bukuria është shumë e lidhur me kujdesin për veten. Çfarë bëjmë për tu ushqyer dhe kujdesur për veten në të gjitha nivelet e qenies sonë. Si pjesë e Ekipit Northrup, ekipi i shëndetit të Dr. Christiane Northrup, qëllimi ynë është të mbështesim të tjerët për të jetuar veten e tyre më të shëndetshme dhe jetësore. Fillon me një “Konsultë Komplimente” për Shëndetin dhe me “Vlerësimin e Vërtetë të Shëndetit”. Bukuria dhe gjallëria juaj le të shkëlqejë në botë.

Autore; Beverley Golden
Burimi: beverleygolden.com
Përktheu për supergrate.net: Esra Murati