Home>>Për gratë>>“Udhëtoni të sigurta” vagoni vetëm për gra
Për gratë

“Udhëtoni të sigurta” vagoni vetëm për gra

Pas dy sulmeve seksuale në linjën hekurudhore midis Milanos dhe Vareses, e cila ndodhi të premten e kaluar më 3 dhjetor, një peticion në internet u nis në “Change.org” për të kërkuar një hapësirë ​​ekskluzivisht për gratë në trena.

E konceptuar nga Greta Carla Achini, një grua nga Malnate dhe quhet “Duam të udhëtojmë të sigurta”.

Kërkesa i drejtohet Trenord, një kompani që menaxhon transportin hekurudhor në Lombardi.

Ndoshtka kjo nuk është zgjidhja e problemit. Por një rrugë drejt zgjidhjes ndoshta po.

Në një shoqëri që ende lufton për të kuptuar se çfarë është abuzimi dhe çfarë nuk është. Në të cilën një grua që hyn në tren në mbrëmje kërkon instinktivisht një vend në një vagon ku ka të paktën një grua tjetër ose ku ka sa më shumë njerëz.

A do të shihet ky vagon vetëm për femra si një geto, apo si një formë e mundshme e afirmimit simbolik të respektit ndaj gruas? Këtë, vetëm koha do ta tregojë./muslimania.al/supergrate.net/